Ingyenesen letölthető jogtiszta fotók Facebook és Instagram posztokhoz, reklámokhoz vagy honlapodra – itt a mi 6+1-es listánk

Tudtad, hogy a Google képtalálatok közül letöltött fotók nagy részét nem használhatod fel jogtisztán reklámjaidhoz és posztjaidhoz?

Bár a Google képkereséskor is be lehet állítani, hogy csak jogtisztán, akár kereskedelmi célokra is felhasználható képeket jelenítsen meg, ilyen szűrővel lényegesen kevesebb és rosszabb minőségű képek közül válogathatunk. Szerencsére léteznek olyan oldalak, ahol kiváló minőségű fényképeket szerezhetünk be ingyenesen, amivel feldobhatjuk a marketingünket. Az ilyen oldalakról letöltött fotókat bátran használhatod Facebook vagy Instagram posztodhoz vagy felrakhatod honlapodra is.

pexels-marketing-strategy-6229 (2)

Jöjjön a Box-Média Műhely listájának első hat helyezettje:

 

1.  Gratisography

Az oldalon vicces és elgondolkodtató képeket is találhatunk sokféle témában. Ha unod a szokványos dolgokat, erre a honlapra van szükséged. A poénos anyagokhoz itt bátran kereshetsz képeket. Ezek mellett különböző érzelmeket kifejező arcokat ábrázoló fotókat is tudunk erről a weboldalról letölteni.

A letöltés két kattintással elindítható, viszont a képméretet nem tudjuk választani.

2.  Picography

Folyamatosan frissülő adatbázisból válogathatsz, szép képek, jó ötletek találhatóak az oldalon. Ha olyan fotót keresel, amin arc is szerepel, ne ezzel a honlappal kezdj, viszont a tárgyakról és a természetről készült fényképek kiváló minőségűek.

A letöltést a kép megnyitása után tudjuk elindítani, tehát két kattintással menteni is tudjuk a kiválasztott képeket. Sajnos ennél a honlapnál is csak egy képméretben tudunk letölteni.

 

3.  Pexels

Mi is sokszor böngészünk a Pexels oldalán, mert egy-egy jól megválasztott kulcsszóra a keresője rengeteg képet talál, ami közül gyorsan le tudjuk tölteni a nekünk tetszőt. A honlap nagy előnye, hogy fekvő mellett álló képek közül is válogathatunk. Szinte minden témához tudunk egy-két képet letölteni az oldalról.

Az eredeti méretű kép letöltéséhez két kattintás szükséges, de egyszerűen választhatunk más méretet is. Összesen négy standard méretet kínál a honlap, de igény esetén egyedi méretet is be tudunk írni.

 

4.  Pixabay

Talán az egyik legforgalmasabb oldal a listánkból, jól használható szűrője van (erről egy másik bejegyzésben fogok is írni) és hatalmas adatbázissal rendelkezik. Ha pedig még így sem találjuk meg a megfelelő képet, felajánl minden kereséskor néhány AdobeStock fotót is, amit a találati listából közvetlenül meg tudunk vásárolni.

Egyetlen hátránya a népszerűségnek, hogy a kiválasztott képpel másnál is hamarabb találkozhatsz.

A letöltést három kattintással lehet elindítani és három különböző méret közül választhatunk.

5.  Burst – Shopify

Az oldalt a Shopify üzemelteti, hogy ezzel is segítse a webshopok életét (ki gondolta volna a címéből J). Természetesen a képeket nem csak webshopon, hanem más oldalon is felhasználhatjuk.

Az főoldalon témákba rendezve böngészhetünk a képek között vagy egy-egy kulcsszóra rákeresve válogathatunk az adatbázisba feltöltött anyagokból.

A letöltés nagyon gyors, a képtalálatok listájából a képen lévő gomb segítségével egy kattintással elindítható. Két méret közül is választhatunk: „high res” – ha nagy felbontásban szeretnénk, „low res” – ha pedig megelégszünk az alacsonyabb képmérettel

 

6.  Foodiesfeed

Ha ételekkel, gasztronómiával foglalkozó vállalkozásod van, ezt az oldalt neked találták ki. Az gyűjtőoldalon csak gasztronómiai témában készült kiváló minőségű fotókat találunk és természetesen ezeket a képeket is ingyenesen felhasználhatod.

Két kattintás és pár másodperc várakozás után indul el a honlapról a letöltés.

foodiesfeed.com_baker-with-wheat-flour

+1  Shutterstock

Ez egy fizetős oldal, viszont kevesen tudják, hogy a Facebook partnere, így ha egy hirdetést készülsz feladatni Facebookon, a Shutterstock fotó közül is választhatsz ingyenesen a hirdetéskezelőben képet. Ezt a lehetőséget ne hagyd ki!

 

Egy jó fotóval felhívhatod a figyelmed a vállalkozásra. A fenti oldalak használata egy ingyenes lehetőség a sok közül ahhoz, hogy a vállalkozásodat hatékonyan tudjad reklámozni és kitűnj a tömegből.

 

 

 

 

 

Close Menu